ماهی وقتی جوشانده شود نسبت به حالت سرخ شده مفیدتر است.
بهترین روش طبخ ماهی آزاد شیوه کبابی کردن، بخارپز کردن و گریل کردن است.
برای از بین بردن بوی بد ماهی آن را قبل از طبخ به خوبی بشویید و تمیز کنید و به هنگام طبخ از مواد معطری مانند پودر آویشن و یا سبزیجات معطر دیگری مانند مرزه، ترخون، ریحان، نعنا و امثال آن استفاده کنید.
روغن کمی کف تابه بریزید و ماهی را درون آن قرار دهید و در آن را ببندید اینطوری هم ماهیتان مغزپخت میشود و هم روغن به اطراف نمیپاشد.
بعد از آبکش کردن برنج ماهی را کف قابلمه قرار دهید و برنج را روی آن بریزید.
اگر کلسترول خونتان بالا است میتوانید ماهی تان را با آبلیموی تازه بخارپز کنید.
بوی نامطبوع ماهی را میتوان با افزودن کمی آبلیمو، سرکه یا هر ماده اسیدی خوراکی دیگری قبل از طبخ ماهی از بین برد.
قرار دادن ماهی به مدت نیم ساعت درون ظرفی پر از شیر هم میتواند بوی نامطبوع آن را از بین ببرد.
ماهی شیر تقریبا بدون تیغ و بی آزار است، با گوشتی صورتی که ضایعات کمی دارد همه جورهاش را هم درست میکنند، سرخ کرده، بخارپز و کبابی.
حلوا را اغلب به صورت شکم خالی در روغن سرخ میکنند.
ماهی شوریده را میتوان درسته و با شکم خالی سرخ کرد.
وقت پختن قلیه ماهی با ماهی هامور پوست آن را نمیکنند چون حسابی لعاب بیاندازد.
بهتر است ماهی را به جای سرخ کردن بخارپز کرد یا در مایکروفر و فر طبخ کرد اما برای سرخ کردن نیز بهتر است کف تابه را با گوجهفرنگی یا پیاز با کمی روغن قرار دهیم تا ماهی عطر مطبوع بگیرد و کمی سرخ شود.
نمک نزدن و یا کمتر زدن موجب حفظ ارزش غذایی ماهی میشود.
برای پختن ماهی بویژه آنهایی که فریز شدهاند باید با توجه به ضخامت گوشت آن زمان پخت را طوری تنظیم کنیم که نه خام بماند و نه بسوزد. برای ماهی به ضخامت ۲ سانتیمتر ۲۲ دقیقه در فر ماندن، ۱۱ دقیقه نیمه سرخ شده و ۱۱ دقیقه بخارپز شدن کفایت میکند.