- ماهی وقتی جوشانده شود نسبت به حالت سرخ شده مفیدتر است.
- بهترین روش طبخ ماهی آزاد شیوه کبابی کردن، بخارپز کردن و گریل کردن است.
- برای از بین بردن بوی بد ماهی آن را قبل از طبخ به خوبی بشویید و تمیز کنید و به هنگام طبخ از مواد معطری مانند پودر آویشن و یا سبزیجات معطر دیگری مانند مرزه، ترخون، ریحان، نعنا و امثال آن استفاده کنید.
- روغن کمی کف تابه بریزید و ماهی را درون آن قرار دهید و در آن را ببندید اینطوری هم ماهیتان مغزپخت میشود و هم روغن به اطراف نمیپاشد.
- بعد از آبکش کردن برنج ماهی را کف قابلمه قرار دهید و برنج را روی آن بریزید.
- اگر کلسترول خونتان بالا است میتوانید ماهی تان را با آبلیموی تازه بخارپز کنید.
- بوی نامطبوع ماهی را میتوان با افزودن کمی آبلیمو، سرکه یا هر ماده اسیدی خوراکی دیگری قبل از طبخ ماهی از بین برد.
- قرار دادن ماهی به مدت نیم ساعت درون ظرفی پر از شیر هم میتواند بوی نامطبوع آن را از بین ببرد.
- ماهی شیر تقریبا بدون تیغ و بی آزار است، با گوشتی صورتی که ضایعات کمی دارد همه جورهاش را هم درست میکنند، سرخ کرده، بخارپز و کبابی.
- حلوا را اغلب به صورت شکم خالی در روغن سرخ میکنند.
- ماهی شوریده را میتوان درسته و با شکم خالی سرخ کرد.
- وقت پختن قلیه ماهی با ماهی هامور پوست آن را نمیکنند چون حسابی لعاب بیاندازد.
- بهتر است ماهی را به جای سرخ کردن بخارپز کرد یا در مایکروفر و فر طبخ کرد اما برای سرخ کردن نیز بهتر است کف تابه را با گوجهفرنگی یا پیاز با کمی روغن قرار دهیم تا ماهی عطر مطبوع بگیرد و کمی سرخ شود.
- نمک نزدن و یا کمتر زدن موجب حفظ ارزش غذایی ماهی میشود.
- برای پختن ماهی بویژه آنهایی که فریز شدهاند باید با توجه به ضخامت گوشت آن زمان پخت را طوری تنظیم کنیم که نه خام بماند و نه بسوزد. برای ماهی به ضخامت ۲ سانتیمتر ۲۲ دقیقه در فر ماندن، ۱۱ دقیقه نیمه سرخ شده و ۱۱ دقیقه بخارپز شدن کفایت میکند.